Plantportrait : Kokodama

Hoi allemaal!

Voor een nieuwe plantportrait bracht ik een bezoek aan Kokodama.
Wat was dat leuk! Ik werd ontvangen door Monique in hun gave tropische serre, compleet met een vijver vol schildpadden en een mega grote monstera!
Een ideale omgeving om te laten zien wat voor leuks er allemaal mogelijk is met hun mooie Kokodama’s!
Verder in deze blog volgen verzorgings- en stylingtips én een erg leuke winactie!

Kijk maar mee en oordeel zelf :

Gaaf hè?! Mijn plantenhart begon in ieder geval sneller te kloppen, haha..
Er wordt van alles uitgeprobeerd en dat bracht mij ook weer op ideeën!
De Kokodama omwikkelen met wol, dopen in sesamzaadjes of kleine kralen, geef hem een likje verf… Je kunt het zo gek niet bedenken.

Maar : Wat is nu eigenlijk een Kokodama?

Een Kokodama is een handgemaakte bol vervaardigd uit kokosvezels.
Gebaseerd op de Japanse techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van mos is deze tegenhanger op de plastic pot ontstaan. Duurzaam en 100% natuurlijk!
Een gedachte waar ik mijzelf helemaal in kan vinden en naar mijn mening is de kokodama een hele goede vervanger voor de plastic pot. Er is veel meer mogelijk in vorm en het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Een plastic pot zet ik niet graag op tafel maar de Kokodama’s daarentegen…!!

Stichting Kokodama

Tijdens het gesprek met Monique kom ik ook te weten dat de Kokodama en het touwtje waarin hij hangt gemaakt worden in Sri Lanka.
De plaatselijke economie wordt op deze manier gesteund. Van iedere verkochte Kokodama gaat daarnaast een deel naar Stichting Kokodama. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen in Sri Lanka naar school kunnen. Monique en haar man gaan zelf die kant op om te zien hoe de opbrengst terecht komt.

Stylingtips

Door het bijbehorende touwtje is de Kokodama heel makkelijk op te hangen, zo creëer je heel makkelijk een echte urbanjungle! Hang hem ergens aan zoals een trolley, een wandrek of trapje en je krijgt een super leuk effect.
Ook als je hem niet ophangt is het een blikvanger. Groepeer ze met meerdere formaten en verschillende planten bij elkaar bijvoorbeeld.

Wat vind jij de leukste manier om de Kokodama’s te stylen? Ik ben erg benieuwd!
Laat het mij weten in een reactie onder aan deze blog of via mijn Instagram!

Verzorgingstips

De planten in de Kokodama’s zijn speciaal geselecteerd zodat ze goed verzonden kunnen worden. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende vetplanten, cactussen en andere trendy exemplaren. Wat denk je van de Pilea? Of ga je voor een stoere hangplant zoals de Rhipsalis of de Zaagcactus…? Keus genoeg!
Water- en lichtbehoefte hangt dus van de plant af die je uitkiest!
Om de kluit van de plant zit een plastic bakje dat het water opvangt, zo wordt de Kokodama zelf niet nat en blijft deze mooi!
Ik hoor je denken ; plastic?!

Duurzaamheid

Kokodama heeft, om het plastic bakje te kunnen vervangen, een paper cup ontwikkeld die in de Kokodama past. Deze zijn nu in Sri Lanka in de productie opgenomen en zullen naar verwachting in de herfst hier zijn.
Deze paper cup zal ook waterdicht zijn.
De buiten-artikelen zijn nu al zonder plastic en dus 100% duurzaam!
Kokodama maakt daarnaast al gebruik van kartonnen trays voor de verzending i.p,v. plastic exemplaren en daarnaast vind je ook geen onnodige hoezen en plastic etiketten om de plant er mooier uit te laten zien.
Met de komst van de paper cup zal dus alles duurzaam zijn!
Plastic dat toch de kwekerij inkomt wordt gerecycled.

 

Ik kreeg een rondleiding van Monique, super leuk!
Wat een keus aan mooie planten en geweldig om tussen al die planten rond te mogen lopen! Voor mij net een snoepwinkel! Ik hoop dat jullie d.m.v. de foto’s een goed beeld hebben gekregen!

WINACTIE

 

Jaaa, wat leuk! In samenwerking met Kokodama mag ik 3 mensen blij maken met maar liefst 3 kokodama’s! Laat mij in een reactie weten welke set (A, B of C) jij graag zou willen winnen en hoe en waar jij je stukje natuur gaat creëren. Wie weet ben jij de winnaar! We zoeken voor iedere set één winnaar d.m.v. loting.
Daar staat dan wel tegenover dat je de Instagram van Kokodama volgt!

En het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als we jullie creaties daarna kunnen bewonder op Instagram.

Set A
Bestaat uit een ‘Bromelia’, een ‘Echeveria’ (vetplant) en een ‘Rhipsalis’!
DSC00851

Set B
Bestaat uit een ‘Graslelie’, een ‘Phlebodium’ (varen) en een ‘Koraalcactus’. DSC00858

Set C
Bestaat uit een ‘Pilea Hlauca’, een ‘Bromelia’ en een ‘Sansevieria’.

DSC00879

Veel succes met het kiezen en hartstikke leuk als je meedoet!!
De winnaar wordt over 2 weken bekend gemaakt via mijn Instagram.

liefsstephanie-2

Advertenties

23 gedachtes over “Plantportrait : Kokodama

 1. Loooove de kokodama’s! Ze zouden echt iets toeveoegen aan ons nieuwbouwhuis.. De tuin is betegeld maar helaas ontbreekt het nog aan een stukje jungle, set B zou dan ook echt zo goed passen!! De jungle elementen uit het huis zoals de HKlivngkussens, het vele hout en de pachiraplant zouden we dan ook heel graag naar buiten uitbreiden ❤

  Like

 2. Oh wat een leuke plantjes! Het lijkt mij heel leuk om net zoals op 1 van de foto’s een kleurtje te geven aan de koko’s, zodat het extra goed past bij de stijl van ons huis. Ik zou ze dan ophangen en/of neerzetten in onze lange gang, zodat iedereen bij binnenkomst zich meteen thuisvoelt!💚🌿

  Like

 3. Ahhh ik vind dit zo’n leuke actie! Mijn vader, zusje en ik gaan verhuizen en hebben afgesproken dat we meer leven/groen in huis willen! Het huis wordt nu nog verbouwd (en ik ben super slecht met visualiseren, dus ik weet nog niet helemaal hoe het met lichtinval etc. gaat zijn). Vandaar dat ik nog niet zeker weet waar we ze zullen plaatsen, maar ik weet wel zeker dat ik ze zou willen hangen! Ik vind dat er echt super speels uitzien! En dan het liefst set 3, omdat ik die combi er op de foto ech super leuk uit vind zien!

  Like

 4. Oooh ik vind B echt heel mooi! Sowieso vind ik het concept van bloempotten vervangen voor kokosvezels erg goed. Vanaf 1 september gaan we in een boshuis wonen, hoe gaaf is het als ik de natuur naar binnen kan trekken met deze leuke Kokodama’s 🍀

  Like

 5. Wat een super leuke win actie! Ik vind de kokodama’s prachtig en zou heel graag set C winnen, wat een bijzonder mooie planten, ze kleuren er zo mooi in. Ik ga duimen!
  Sophie. IG: homebysoph

  Like

 6. Jaaa gaaf set B!! Mooi groen en vol daar hou ik van. Ben de slaapkamer aan het verbouwen, lekker veel licht en neutraal dus deze planten zouden het super goed doen en perfect passen en daarbij zou deze mooi aan te vullen zijn. Eindelijk een “mooie fijne stek” voor ons samen. Deze set nodigt zeker uit tot meer mooie fijne planten. Dit is mooi van zichzelf en heeft geen kleur o.I. d. Nog nodig

  Like

 7. Wat een mooierds, de Kokadama’s. Wij zijn in januari verhuisd naar een nieuwbouwwoning en ik weet nog niet echt wat ik wil qua planten. Deze kokadama’s zouden een mooi begin zijn. Ik ga dan voor set B, omdat ik de varen erg mooi vind.

  Like

 8. Ik vind C echt een prachtige combinatie van planten. Mooie verschillende kleuren groen in combinatie met de Kokodama maakt het prachtig natuurlijk/ urban. Ik zou een boomtak uit het bos rapen en ze daar aan hangen. We hebben net onze woonkamer veranderd en ik mis iets, maar nu weet ik het, dit is het ontbrekende stukje😃 Groen, urban en huiselijk.

  Like

 9. Wat een toffe actie! Ik wil zo graag meer groen in huis om mijn groene vingers een beetje te kunnen ontwikkelen hihi. En dan ook nog eens met deze Kokodama’s. Ik zou er niks meer aan doen en ze deze natuurlijke uitstraling laten behouden. Mijn keuze wordt set B. Er komt er sowieso eentje aan mijn ladder te hangen, de anderen zou ik ergens neerzetten. #fingerscrossed

  Like

 10. Wat leuk dat je daar heen mocht! Echt leuke foto’s😊
  Set C vind ik het gaafst! Ik heb een aantal plekjes in de kamer waar deze hangers het een stuk gezelliger zouden maken! En ze zijn ook nog eens prachtig qwa styling! Ze passen altijd wel weer ergens bij..
  #duimenmaar

  Like

 11. Wat een leuke actie! Ben dol op levend groen en volg al een poos met plezier je Instagram account en zie nu dus dat je ook een heel leuke blog hebt, blijf ik zeker volgen! Set B zou heel mooi in ons nieuwe huis passen waar we nu 2 maanden in wonen. We gaan binnenkort boven de bar bij de open keuken een constructie maken voor hanglampen en hangplanten en daar passen ze prachtig! Wordt dan ook zeker op IG gedeeld 🙂

  Like

 12. Wat een toffe giveaway! Ik ben al tijden verliefd op Kokodama’s en hoe geweldig is het dat er ook nog een goed doel mee gesteund wordt? Groen met een gouden hart!
  Ik ga voor set C, van Chantal. Een prachtige combi die perfect boven mijn eetkamer tafel zou hangen 💚

  Like

 13. Ohhh wat leuk! Ik had ze ook al bij een vriendin gezien! Voor mij zou set A helemaal passen binnen mijn andere planten collectie en interieur 😊. Ik zal ze sowieso in mijn planten kamer hangen waar ze goed samen gaan met de rest van mijn jungle! Ik zou er heel graag mooie fotos van maken en ze delen op mijn instagram @redheadjungle ❤

  Like

 14. Liefste

  Set A is de max!! Maar liefst 6 kokodama’s hebben
  Al een plaatsje gevonden hier in huis. Ze zijn zoveel mooier in gezelschap! Op 1 plaats in huis mis ik ze nog… en dat is in de slaapkamer. OP verschillende hoogtes naast het bed zou wondermooi zijn!
  🌵🌱☘️

  Like

 15. Wat een toffe potten! Ik heb welgeteld 1 plant in huis. Een pilea die ooit een stekje van jou is geweest. En hij doet het nog steeds! Toe aan wat nieuwe planten en dit zou een fantastische aanvulling zijn. Zou dan kiezen voor C. X

  Like

 16. Voor ons gezin is B heel welkom op onze badkamer! Met veel warmte en gezelligheid vang ik deze schatjes op! Dat geeft een extra relax en zen moment bij het baden….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s