Wat maak je me nou?! By Menne Wandkleedje!

Hi!

Wat maak je me nou?!
Deze keer is het de beurt aan Marielle Philippi van By Menne!

Boven mijn bed hangt al een wandkleedje van haar en afgelopen week reisde ik af naar Dongen (tussen Breda en Tilburg) om een workshop bij haar te volgen en zelf ook een wandhanger te weven! Ook maakte ik foto’s van Marielle en haar atelier, de foto’s komen in dit artikel terug. Super leuk om te doen!

Jullie zijn vast heel benieuwd naar mijn creatie :

Echt ontzettend leuk om te doen! De middag (12:00-17:00) vloog voorbij en ik heb me echt vermaakt. Het atelier waar Marielle haar workshops geeft is gevestigd in een voormalig leerlooierij en ik wilde meteen overal foto’s van maken. Geweldig!
De houtkachel was net geïnstalleerd, kopje verse gember-kaneel thee erbij..
Hebben jullie al een idee van de sfeer?

Marielle beantwoordde voor deze rubriek enkele vragen!

Kun je jezelf kort voorstellen?
Marielle Philippi, 29 jaar en trotse eigenaresse van ‘By Menne’ sinds 1 januari. Ik ontwerp, maak en verkoop handgeweven wandkleden en mijn passie voor het weven probeer ik over te dragen door middel van workshops.

 Hoe is ‘By Menne’ ontstaan?
Eind 2015 zag ik op social media steeds meer geweven wandkleedjes voorbij komen. Het leek me erg leuk om dit ook te leren dus ben ik met behulp van filmpjes en een zelfgemaakt weefraam aan de slag gegaan. Na het volgen van een workshop in Amsterdam ben ik verslaafd geraakt aan het weven. Het is begonnen als een hobby maar ik kreeg steeds meer aanvragen voor wandkleedjes via Instagram.

De mooiste creatie die je ooit gemaakt hebt?
Het meest trots ben ik op de twee wandkleden die ik laatst op maat heb gemaakt voor een kinderkamer. Ik ben ook erg trots op mijn atelier en de inrichting daarvan.

Wie inspireert jou?
Er zijn meerdere mensen van over heel de wereld die mij inspireren op het gebied van weven zoals ‘By Bella’ uit Engeland. Zij combineert weven met macramé. Leuk om te zien dat iedereen zijn persoonlijke stijl heeft en dat ik soms alleen al aan de foto kan zien wie het wandkleed gemaakt heeft.

Wat wil je zeggen tegen de mensen die al een ‘By Menne’ creatie in huis hebben of dit graag willen?
‘When you buy from a small business an actual person does a little happy dance.’ Mijn doel is om mensen blij te maken met een  uniek ‘By Menne’ wandkleedje aan de muur dus twijfel niet om contact met me op te nemen voor de mogelijkheden.

bymenne3

Toekomstdromen?
Veel dromen zijn het afgelopen jaar werkelijkheid geworden: een eigen bedrijfje, mijn geweven wandkleden in winkels verkopen en sinds 1 maart een eigen atelier. Mijn toekomstdroom is om dit verder uit te breiden en er een groot succes van te maken!

Het allerleukste en het allerstomste aspect aan ‘By Menne’?
Deze vraag vind ik het moeilijkste om te beantwoorden omdat ik bijna alles leuk vind aan ‘By Menne’; het uitzoeken van kleuren en garen voor een nieuw wandkleedje, het weven zelf, het geven van de workshops… Minder leuk vind ik de administratie want het liefst ben ik alleen maar aan het ‘creëren’. Maar dat hoort er nu eenmaal ook bij.

Wat is je favoriete webshop of winkel op het gebied van weven?

www.koel-magazine.com. Dit is een tijdschrift en website met veel inspiratie op het gebied van ‘modern yarn art’ zoals weven, macramé en haken. Een aantal Nederlandse webshops verkopen het tijdschrift ook. Er staan prachtige foto’s en diy-inspiratie in. Op www.wolplein.nl koop ik de meeste garen, net een snoepwinkel voor mij!

Wat zijn je favoriete Instagram-accounts?
@maryannemoodie en  @smileandwave. Zij hebben beide een Engelstalig boek over het moderne weven uitgebracht. Die liggen natuurlijk in mijn atelier. Ook @sarahkbenning behoort tot mijn favorieten, zij maakt prachtige geborduurde ‘planttafereeltjes’.

Bedankt voor de gezellige middag Marielle! Ik heb genoten van het weven, de inspirerende omgeving en je duidelijke uitleg.

Als jij ook interesse hebt in een workshop kun je hier de beschikbare datums bekijken.

liefsstephanie-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s