Wat maak je me nou? Illustraties!

Hoi daar,

In ‘wat maak je me nou?’ is het vandaag de beurt aan Carolien Drooger.
Zij maakt echt hele toffe illustraties in een stijl die zij zelf beschrijft als ‘speels en vrolijk’!
Speciaal voor deze blog maakte Carolien ook een illustratie voor Plantenfestijn, een custom made portretje!

stephanie_plantenfestijn.jpg

Ik ben er echt heel erg blij mee!! Wat een oog voor details heeft ze hè!
Herkennen jullie de potjes van mijn foto’s? En zelfs mijn kleding klopt!
Carolien ontving 2 foto’s van mij waar ik duidelijk op stond en ik vertelde haar welke planten ik er graag in terug zou willen zien. De rest komt helemaal van haar hand!

Ik val maar meteen met de deur in huis: Jij kunt ook zo’n custom made portretje winnen!
Wat je daarvoor moet doen is heel simpel :
Volg Carolien op Instagram en laat een reactie achter op mijn Instagrampost met bovenstaand portret.
Tag daarin 2 vrienden die dit ook wel willen winnen en that’s all…
Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt!

Tijd voor de vragen die ik haar stelde :

Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Carolien Drooger, 22 jaar oud. Momenteel woon ik nu al 4,5 jaar in Breda op kamers, ik studeer communicatie en multimedia design op de Avans Hogeschool. Momenteel ben ik aan het afstuderen, dus dit is een spannende periode voor mij! Verder speel ik gitaar en zing ik, hiermee hoop ik in de toekomst ook nog wel meer mee te doen en wil graag eigen liedjes gaan schrijven. Oorspronkelijk kom ik van het eiland Goeree-Overflakkee, maar dat ik voor veel mensen onbekend, haha!

Hoelang ben je al bezig met illustreren?
Ik teken al wel sinds ik kind ben, maar vorig jaar juni ben ik spontaan begonnen met het opzetten van een instagram account. Een vriendin van mij had tekeningen van mij gezien en heeft me aangespoord om er meer mee te doen! Zo is het eigenlijk begonnen.  Omdat het die periode even wat minder met mij ging, haalde ik heel veel plezier uit tekenen en deden de enthousiaste reacties die ik kreeg op mijn tekeningen me heel erg goed.

Hoe zou jij je stijl omschrijven? 
Ik denk dat ik sinds kort pas echt ben begonnen met een eigen stijl. Ik heb eerst gewoon heel veel geprobeerd, tot ik illustraties steeds leuker ging vinden en meer uitdagend vond dan alleen kalligrafie en handlettering. Hier heb ik uiteindelijk nu wel een eigen stijl in gevonden. Ik denk dat ik het zou omschrijven als speels en vrolijk. Heel veel mensen vinden dat mijn illustraties lijken op Blond.

De mooiste creatie die je ooit gemaakt hebt?

image4-1

Ik vind het moeilijk om een specifieke illustratie uit te kiezen die ik het mooiste vind, maar zelf vind ik de bovenstaande illustratie heel goed gelukt. Dit komt ook door de boodschap, omdat ik graag ook meer wil genieten van de dingen in het leven, in plaats van alleen presteren en zo snel mogelijk de top bereiken. Ik heb al geleerd dat dit je niet verder zal helpen in het leven.

Wie inspireert jou?
Grootste inspiratiebron zijn denk ik de mensen die dichtbij me staan, die me hierin aanmoedigen en trots op me zijn. Bijvoorbeeld mijn moeder, die altijd heel enthousiast is over mijn tekeningen en ze trots aan andere mensen laat zien. Daarnaast word ik ook geïnspireerd door de dingen om me heen. Dit kunnen gebeurtenissen zijn, maar ook uit de natuur haal ik inspiratie. Ik laat het vaak gewoon op mijn pad komen, als ik niet weet wat ik wil tekenen kijk ik even wat rond op Pinterest en dan vanzelf kom ik wel op ideeën.

Toekomstdromen?
Ik zou het super leuk vinden als ik later illustraties kan maken als mijn werk. Ik weet niet precies hoe en wat, maar ik haal er wel veel plezier uit en als ik andere mensen er ook blij mee kan maken lijkt me dat super tof! Daarnaast heb ik ook nog de droom om singer-songwriter te worden. In muziek kan ik echt mijn gevoel kwijt en het lijkt me mooi om met eigen liedjes ook andere mensen te raken.


Wat is je favoriete webshop of winkel op het gebied van illustraties en benodigdheden?
Eigenlijk heb ik zelf weinig schilderspullen, ik ben nog student dus ik heb niet zoveel budget. Ik heb enkel een klein doosje met aquarelleverf van de winkel DEVA art in Breda en mijn pennen koop ik op penstore.nl. Eigenlijk kan je met weinig benodigdheden al heel veel maken.

Je favoriete Instagram-accounts?
Mijn favoriete accounts zijn: anneschildert, chaninehameeteman_illustrations, franwiththepen, salutstefanie, liefs_karlijn en de laatste tijd vind ik de video’s van moss.ink super leuk en inspirerend!

Hartstikke bedankt voor het beantwoorden van de vragen Carolien!
Heel veel succes in de toekomst, ik heb er vertrouwen in dat je nog veel gaat bereiken met je illustraties!
Dan ga ik nu mijn portretje inlijsten, #superblijmee!

liefsstephanie-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s