Wat maak je me nou? Studio Hear Hear!

Hi allemaal,

Voor de ‘wat maak je me nou?!’ rubriek heb ik Rena van Studio Hear Hear enkele vragen gesteld. Ze maakt prachtige dingen met erg veel liefde en aandacht en dat kun je écht zien!

Lezen jullie mee?

shh2

Deze twee tripods staan al op mijn trolley, ik hoop dat er snel een derde bij komt!

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Rena. Ik ben een keramist en plantliefhebber met een creatieve studio gevestigd in Assendelft.

Hoe is ‘Hear Hear’ ontstaan?

Hear Hear was de naam van mijn kleine winkel in hartje Amsterdam. Na die drie jaar met veel plezier maar ook stress gerund te hebben heb ik vorig jaar besloten die winkel te sluiten en met te focussen op mijn keramiek en te gaan freelancen. Hear Hear is begin 2016 getransformeerd van een winkel naar webshop en creative studio. Mijn keramiek maak ik onder de noemer Studio Hear Hear.

De mooiste creatie die je ooit gemaakt hebt?

Die heb ik niet. Het werken met keramiek is een never ending proces waarbij ik steeds weer nieuwe dingen leer en blijf veranderen en ontwikkelen. De mooiste dingen gebeuren vaak per ongeluk. Dat is het leuke en tevens frustrerende aspect van het vak, je hebt maar tot op zekere hoogte invloed op hoe een object uitpakt. De grootste transformaties vinden plaats in een gesloten kiln (keramiek oven). Het is elke keer weer spannend! Soms heb ik hoge verwachtingen en pakt alles minder goed uit dan ik had gedacht en soms smelt het glazuur toevallig op een prachtige manier uit.


Wie inspireert jou?

Ik haal mijn inspiratie vooral uit de natuur en korte momenten dan uit mensen. Mensen maken er op het moment vooral een zooitje van en dat vind ik heel ontmoedigend. Maar ik kan diep ontroerd kijken naar een serie als Planet Earth. Ik vind planten en dieren prachtig en vind het zo bijzonder hoe dingen groeien!

Wat wil je zeggen tegen de mensen die al een ‘Hear Hear’ creatie in
huis hebben of dit graag willen?
Jullie maken mijn dag! Ik ben van mening dat er veel meer waarde in iets zit wat met liefde en aandacht gemaakt is. Kleine ambachtelijke winkels en producten verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld door de komst van mega winkels als Primark en dat is zo zonde. Ik besteed uren aan alles wat ik maak en dat geeft het karakter.

Toekomstdromen?
Op korte termijn het perfectioneren van mijn merk en het zoeken naar meer verkooppunten. Ik heb net een draaischijf gekocht waardoor ik nu ook in de studio kan keramiek kan draaien a la Demi Moore in de film Ghost. 😉 Voorheen maakte ik alles met de hand van ballen en plakken klei en gietmallen. Werken op de draaischijf is leuk maar moeilijk en het duurt nog wel even voordat ik dat onder de knie heb. Ik kijk er heel erg naar uit! Daarnaast ben ik altijd met veel andere projecten bezig. Ik heb een paar leuke samenwerkingen op de planning en freelance ook nog gewoon vier dagen per week in twee leuke winkels (Kolifleur en Wildernis) in Amsterdam.

Een iets minder realistische toekomstdroom is een klein boerderijtje met een fruitboomgaard en een ruimte waar ik keramiek cursussen en andere workshops kan geven. In die droom staat er ook een kas in de tuin vol planten en hebben mijn vriend en ik naast onze 4 cavia’s ook een ezeltje, kippen en een hond.

Het allerleukste en het allerstomste aspect aan ‘Hear Hear’?

Het leukste aspect van een eigen bedrijf is de vrijheid en het feit dat ik iets kan maken vanuit bijna niets. Ik probeer trots te zijn op wat ik doe en wat minder vaak naar mijn kritische of onzekere kant te luisteren. Het stomste aspect is dat een eigen bedrijf ook zorgen met zich meebrengt. Ik leef heel erg in het nu en bouw eigenlijk niets op voor later.

Wat is je favoriete webshop of winkel op het gebied van planten en
botanische spullen?
In Amsterdam is dat natuurlijk Wildernis, een prachtige inspirerende plantenwinkel waar ik werk. Het staat er vol bijzonder mooie planten, vintage-, nieuw- en handgemaakt keramiek (van mij!) en accessoires als prenten, kaarten, sieraden en boeken. Je kan er ook lekker rustig even zitten met een koffie of thee.

Op instagram volg ik een aantal winkels in het buitenland waar ik ook graag nog eens naartoe zou willen zoals Conservatory Archives.

Daar heb ik meteen nog een klein nadeel van een eigen bedrijf, er is weinig tijd om te reizen…

Wat zijn je favoriete Instagram-accounts?

oakandfir

houseofplants

satellitejune

haarkon_

finelittleday

urbanjungleblog

botanicalpickmeup

btonevibes

thehiddenadventure

annevanmidden

stil______

looseleaf__

kevinruss

dartphoto dartphoto

Hartstikke bedankt Rena voor het beantwoorden van de vragen!
Schrijf mij maar vast in voor je keramiek-lessen op die boerderij.. Zijn mijn cavia’s ook welkom? Heerlijke droom!
Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over haar prachtige werk!!

liefsstephanie-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s