Tillandsia (luchtplant)

Hoi allemaal,

Deze keer een blog over de super leuke luchtplantjes (tillandsia)!
Een hele tijd geleden, toen ik nog een beginnend plantenverzamelaarster was, kocht ik al eens een paar van deze planten. Veel wist ik er niet van maar ik las dat het vooral makkelijke planten waren die leefde van de ‘lucht’.
Eh, fout!

Het is juist heel belangrijk om je luchtplanten water te geven. Mijn vorige luchtplanten hebben het inderdaad niet overleefd. Tsja, van de lucht kun je dus inderdaad niet leven…

Het water geven doe je op een iets andere manier dan bij de meeste kamerplanten. Voordat ik dus nieuwe luchtplanten in mijn kamer verwelkomde heb ik eerst wat onderzoek gedaan.

IMG_8616

De onderste luchtplant heeft gladde bladeren, dit betekent dat hij zo’n 2 keer per week water nodig heeft. Deze planten hebben wel daglicht nodig maar hoeven niet pal naast een raam te staan.
De bovenste drie planten hebben een soort fluwelen laagje op hun bladeren zitten. Deze hebben 1 keer in de week water nodig, veel indirect zonlicht (geen fel zonlicht) en staat of ligt het liefst dicht bij een raam.
In principe kun je alle luchtplanten in deze twee categorieën indelen. Ga dus na of je plant gladde of fluwelen bladeren heeft en je weet hoe hij verzorgd moet worden.

 

Hoe geef je de planten nu water?

Spuit de planten goed nat met een waterspuit, houd ze even onder de kraan of dompel ze onder in een badje. Heel simpel dus!
Bekijk zelf even wat jij fijn vindt. Kies je voor de waterspuit en heb je het idee dat ze meer water nodig hebben kun je ze alsnog een bad geven.

Bovenstaande info gevonden via Luchtplantjes.nl

IMG_8584

Zoals je ziet houd ik van krullerige, ‘speelse’ luchtplanten!
Ik vond mijn tillandsia via de Dipty Shop, was nog moeilijk kiezen…
Zoals jullie zien is het me gelukt!
Nu heb ik nog erg leuk nieuws voor jullie……..

WINACTIE

In samenwerking met Dipty Shop mag ik melden dat één van jullie t.w.v. 25 euro aan luchtplanten mag uitzoeken! Je kunt meedoen via mijn Instagram, dus neem daar een kijkje voor verdere instructies!

Liefs, Stephanie.

Advertenties

Een gedachte over “Tillandsia (luchtplant)

  1. Super grappig deze plantjes! Toevallig kwam ik eerder vandaag op het blogbericht van Marlous (http://www.ohmarie.nl/2016/05/plantenhangers-vintage-armbanden/) over deze plantjes, terwijl ik ze daarvoor niet kende. Grappig dus! (en ja haha, ik loop nogal achter met het lezen van m’n blogberichten, zo ook dit bericht van jou! Zo laat dat ik zelfs de hele winactie heb gemist geloof ik, hoewel ik je natuurlijk wel volg op IG :)).
    Leuk!
    Liefs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s